FAQ

Kan men reserveren voor een gezelschap van minder dan 25 personen?
Neen, wij nemen slechts reservaties vanaf 25 volwassenen. Indien men de boot privé wenst te huren voor minder dan 25 personen is dit uiteraard geen enkel probleem. Individuelen kunnen meestal gewoonweg tickets kopen aan de kassa op het moment zelf.
Hoe lang duurt de boottocht?
De rondvaart in Brugge per boot duurt ongeveer een half uur, langere rondvaarten zijn niet mogelijk. Op vraag van de klant kan deze wel worden ingekort.
Waar moeten we opstappen?
Opstapplaats en aankomst zijn dezelfde, Adres Bootexcursies Gruuthuse opstapplaats Nummer 3, Nieuwstraat 11, 8000 Brugge. Dit is nabij de O.L.V. kerk op de hoek van de Nieuwstraat en de Dijver. (het is niet mogelijk ergens anders op of af te stappen.)
Hoe kan men betalen?
Enkel cash. Wij aanvaarden geen kaarten, vooraf op rekening of nadien per factuur is niet mogelijk.
Wat zijn de openingstijden?
Enkel voor groepen vanaf minimum 25 personen kan gereserveerd worden tussen 09.00 uur en 17.00 uur en dit vanaf 1 maart tot 31 oktober. In de wintermaanden zijn wij afhankelijk van de weersomstandigheden enkel open op zaterdag en zondag en kan er enkel gereserveerd worden tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Zonder reservatie is het meestal onmogelijk om met een groep de boottocht te nemen.
In welke talen kan de uitleg worden verkregen?
De uitleg kan in het Nederlands, Frans, Duits of Engels. Voor andere talen dient men zelf te kijken voor een vertaler tolk of gids (*). Gelieve wel voor het opstappen te vragen aan onze medewerkers welke taal u verkiest. *indien men de uitleg zelf wenst te verzorgen tijdens de rondvaart is het afhuren van de volledige boot verplicht.
Wat indien wij te laat zijn op onze afspraak?
Wij doen altijd ons best om zo stipt mogelijk onze afspraken na te komen maar dit kan enkel indien al onze klanten ook daadwerkelijk op tijd zijn, wat niet altijd zo is. Wij vragen ons te verwittigen indien u te laat zal zijn op uw afspraak, wij garanderen geen stipte afvaarten maar kunnen ook niet garanderen dat indien u te laat bent u nog de boottocht zal kunnen nemen. In de praktijk zijn er meestal geen grote problemen maar hou er rekening mee dat indien u te laat bent de mogelijkheid bestaat dat er geen plaatsen beschikbaar meer zullen zijn.
Wat als het regent?
Al de rondvaartboten in Brugge zijn open boten, doch zijn er een 10 tal paraplu’s voorzien per boot. Indien u een reservatie heeft gemaakt en door te slecht weer wenst te annuleren, gelieve ons daarvan op de hoogte te brengen.
Zijn er reddingsvesten voorzien op de boot?
Ja, dit is ook verplicht. Wij hebben 40 reddingsvesten en 2 reddingsboeien voorzien per boot en de plaatsen waar deze zich bevinden zijn ook gemarkeerd. Wij vragen bijkomend wel aan iedereen de handen ten alle tijde binnen de boot te houden voor extra veiligheid.

Vind je geen antwoord terug op jouw vraag?
Neem dan contact met ons op voor verdere info.

Contacteer ons